Užsidarėme✨AČIŪ toms, kurios buvo kartu
Patarimai

Maistas plaukų augimui

Maistas plaukų augimui

Maistas plaukų augimui

Nepaslaptis, jog norime turėti tvirtus ir sveikus plaukus, o dažnai – ir ilgus plaukus. Plaukai auga apie 1,25 centimetrus per mėnesį ir apie 15 centimetrus per metus. Kaip greitai jie auga, priklauso nuo tokių veiksnių kaip amžius, sveikata, genetika, gyvenimo būdas ir mityba. Nors negalime pakeisti tokių veiksnių kaip amžius ir genetika, mityba yra vienas iš dalykų, kurį galime kontroliuoti. O visiškai nesirūpindami savo mityba, galime pritrūkti tinkamų maistinių medžiagų ir susidurti su plaukų slinkimu. Kita vertus, subalansuota mityba su tinkamomis maistinėmis medžiagomis gali padėti skatinti plaukų augimą, ypač jei plaukų slinkimo priežastis yra ta, jog ji netinkama.

 

6 produktai, kuriuos verta įtraukti į mitybą dėl geresnio plaukų augimo

Kiaušiniai

Kiaušiniai yra puikus baltymų ir biotino šaltinis, dviejų maistinių medžiagų, kurios gali paskatinti plaukų augimą.

Valgyti pakankamai baltymų yra svarbu plaukų augimui, nes plaukų folikulai yra sudaryti daugiausia iš baltymų. Įrodyta, kad baltymų trūkumas dietoje skatina plaukų slinkimą.

Biotinas yra būtinas plaukų baltymo, vadinamo keratinu, gamybai, todėl biotino papildai dažnai parduodami plaukų augimui. Biotino vartojimas gali padėti pagerinti plaukų augimą žmonėms, turintiems biotino trūkumą

Uogos

Uogos yra prisotintos naudingais junginiais ir vitaminais, kurie gali skatinti plaukų augimą.

Tai apima vitaminą C, kuris pasižymi stipriomis antioksidacinėmis savybėmis.

Antioksidantai gali padėti apsaugoti plaukų folikulus nuo žalingų molekulių, vadinamų laisvaisiais radikalais, pažeidimų. Šios molekulės natūraliai egzistuoja kūne ir aplinkoje

Pavyzdžiui, 1 puodelis (144 gramai) braškių 141% patenkina vitamino C dienos poreikį.

Be to, organizmas naudoja vitaminą C, kolagenui – baltymui, padedančiam stiprinti plaukus, kad jie netaptų skilinėjantys ir lūžinėjantys. Taip pat, vitaminas C padeda organizmui pasisavinti geležį iš dietos. Mažas geležies kiekis gali sukelti anemiją, kuri gali būti susijusi su plaukų slinkimu.

Špinatai

Špinatai – itin sveika žalia daržovė, kurioje gausu naudingų maistinių medžiagų, tokių kaip folia rūgštis, geležis, vitaminai A ir C, kurie visi gali skatinti plaukų augimą. Vitaminas A padeda odos liaukoms gaminti riebalus. Šie padeda drėkinti galvos odą, kad plaukai būtų sveiki. Špinatai taip pat yra puikus augalinis geležies šaltinis, kuris yra būtinas plaukų augimui

Žuvis

Riebi žuvis, tokia kaip lašiša, silkė ir skumbrė, turi maistinių medžiagų, kurios gali skatinti plaukų augimą.

Tai -puikūs omega-3 riebalų rūgščių šaltiniai, kurie siejami su plaukų augimu. Yra atliktų tyrimų, parodžiusių, kad vartojant papildus, kuriuose yra riebalų rūgščių omega-3 ir omega-6, taip pat antioksidantų, sumažėja plaukų slinkimas ir padidėja plaukų tankis.

Riebi žuvis taip pat yra puikus baltymų, seleno, vitamino D3 ir B grupės vitaminų, maistinių medžiagų, kurios gali padėti stiprinti ir sveikus plaukus, šaltinis.

Saldžiosios bulvės

Saldžiosios bulvės yra puikus beta-karotino šaltinis. Organizmas paverčia šį junginį vitaminu A, kuris yra susijęs su plaukų sveikata.

Vidutinėje saldžioje bulvėje yra pakankamai beta-karotino, kad daugiau nei keturis kartus viršytų dienos vitamino A poreikį. Kaip jau minėjome anksčiau, vitaminas A skatina sebumo gamybą, o tai padeda išlaikyti plaukus sveikus. Be to, vitaminas A taip pat gali pagreitinti plaukų augimą ir paskatinti storesnių plaukų augimą, tuo pačiu neleisdamas kitiems plaukų folikulams regresuoti.

Avokadai

Avokadai yra skanūs, maistingi ir – puikus sveikų riebalų šaltinis.

Jie taip pat yra ir puikus vitamino E šaltinis, kuris gali padėti skatinti plaukų augimą. Vienas vidutinis avokadas (apie 200 gramų) aprūpina 21% jūsų kasdienio vitamino E poreikio. Kaip ir vitaminas C, vitaminas E yra antioksidantas, kuris neutralizuoja laisvuosius radikalus ir padeda kovoti su oksidaciniu stresu. Vitaminas E taip pat apsaugo odos vietas, tokias kaip galvos oda, nuo oksidacinio streso ir pažeidimų. Pažeista galvos odos oda gali sukelti prastą plaukų kokybę ir sumažinti plaukų folikulų skaičių. Be to, avokadai yra puikus nepakeičiamų riebalų rūgščių šaltinis. Šių riebalų organizmas negali gaminti pats, tačiau jie yra būtini jūsų ląstelių statybiniai elementai. Esminių riebalų rūgščių trūkumas taip pat siejamas su plaukų slinkimu, tad pasirūpinti, jog jų nepritrūktų organizmui yra privalu.

 

Ar jūsų mityboje galima rasti nors vieną iš aukščiau pateiktų produktų? Jei ne, pabandykite juos įtraukti ir stebėkite pokyčius!

0